courage (1) anne provoost

26.11.2020
Auteurstekst
Anne Provoost courage

In deze donkere dagen vroegen we aan een aantal gewaardeerde auteurs wat ‘moed’ voor hen betekent. De komende weken lees je hier hun antwoorden, in de vorm van een gedicht, een herinnering, een anekdote of een meer filosofische bespiegeling.

-


MOEDGEDICHT


moed is niet hier

moed zijn we kwijt

moed is verloren


moed is niet hier

moed is niet thuis

moed mag niet buiten


moed zit niet hier

het zit op de rozen

en in het kleine kortstondige blozen

van de jongen die veinst niet te kijken

vanachter de stof over de mond tot de oren

naar een jongen


(november 2020)

-

Anne Provoost (1964) woont in Antwerpen. Ze schrijft romans, essays, korte verhalen, en de laatste tijd ook gedichten. Bekende titels zijn Vallen, De arkvaarders, In de zon kijken, Beminde ongelovigen en Eerlijk waar?

fijn dat je even de tijd nam voor een stukje literatuur.

Misschien werd je wel ontroerd, raakte je verontwaardigd, uitgedaagd of geïnspireerd. Met het online magazine geven we auteurs en vertalers kansen om tegen een correcte verloning nieuw werk te creëren.

We gaan actief op zoek naar die schrijvers die een onbekend deurtje opentrekken of vaak minder zichtbare verhalen vertellen. We vinden het belangrijk om deze stemmen een platform te geven, hen te ondersteunen en waar nodig te begeleiden. Want we zijn van mening dat alle verhalen gehoord moeten worden. Je kan ons helpen om dit evenwicht te realiseren door ons financieel te steunen.

Elke bijdrage, groot of klein, helpt ons verder om meer auteurs aan het woord te laten. Hartelijk dank alvast!

Ja, ik steun literaire makers
26.11.2020