Oproep: literaire residentie in Seneffe (augustus 2024)

20.12.2023
Nieuws
Passa Porta Seneffe 20239783 copyright Mirjam Devriendt

In 2024 organiseert literatuurhuis Passa Porta een nieuwe editie van ‘Seneffe in augustus’.

Met dit residentieproject, mogelijk dankzij de steun van de Fédération Wallonie-Bruxelles, bevorderen we de vertaling van Franstalige Belgische literatuur en stimuleren we de internationale bekendheid van Franstalige Belgische auteurs. Dat doen we door vertalers uit de hele wereld een ideale context aan te bieden. Een belangrijke voorwaarde is dat het vertaalproject een literaire tekst van een Franstalige Belgische auteur betreft.

De vernieuwde bijgebouwen van het Kasteel van Seneffe en het bijhorende park zorgen voor een rustige en aangename werkplek. Voor ieders comfort duren de residenties minstens twee weken en maximaal één maand.

Twee plaatsen worden voorbehouden aan Franstalige Belgische vertalers. Twee andere plaatsen zijn voorzien voor Franstalige Belgische auteurs, zodat ook zij kunnen werken in een omgeving die de uitwisseling tussen auteurs en vertalers ten goede komt.

Logies (met individuele werkruimte) en maaltijden zijn voorzien. De residenten ontvangen een vergoeding van 8 euro voor elke dag dat ze aanwezig zijn. Het Kasteel van Seneffe ligt in Wallonië, op één uur rijden ten zuiden van Brussel.

Meer informatie over de voorwaarden voor deelname vind je in onze rubriek in residentie.

Foto © Mirjam Devriendt
20.12.2023