Podcast: Over de grenzen (CELA)

Mona Jünger
05.02.2019
podcast
Over De Grenzen Cela

Via het netwerk CELA krijgen jonge schrijvers en vertalers uit Nederland, Vlaanderen, Italië, Spanje, Portugal en Roemenië een professioneel duwtje in de rug. CELA staat voor Connecting Emerging Literary Artists, en is een samenwerking tussen Passa Porta, Vlaams-Nederlands Huis deBuren en een resem internationale partners.

Na een intensief ontwikkelingstraject reizen de schrijvers en vertalers door Europa en stellen ze hun werk voor op verschillende festivals. Gewapend met een microfoon volgde de Brusselse journaliste Mona Jünger de talenten tijdens het Wintertuinfestival in Nijmegen. Ze spreekt met hen over de vreugde en de zorgen van een werk dat over de grenzen heen reist.

Beluister de podcast en maak kennis met Rebekka de Wit, Guillermo Briz, Maurizio Amendola en Lies Lavrijsen. Tussendoor hoor je ook nog kort de stemmen van Cătălina Oșlobanu, Anne Lopes Michielsen, Joost Oomen en Abdelkader Benali.Deze podcast werd gemaakt voor Passa Porta en deBuren, in het kader van CELA. Mona Jünger leeft ook in maart mee met de jonge schrijvers en vertalers van CELA, wanneer zij hun stem laten horen op het Passa Porta Festival.

Connecting Emerging Literary Artists (CELA) wordt mede mogelijk gemaakt door het Creative Europe Programma van de Europese Unie en door het Nederlands Letterenfonds
Mona Jünger
05.02.2019