video: afrolit, met o.a. avery bertrand iradukunda, hasna ankal, nyira hens, dalilla hermans, lisette ma neza, sesa en carolina maciel de frança...

03.06.2021
Opname
Afrolit Avery

Carolina Maciel de França presenteert een scala aan getalenteerde stemmen uit Afrolit. Deze unieke bloemlezing werd samengesteld door Dalilla Hermans (BE) en Ebissé Wakjira-Rouw (NL) en bevat nieuw werk van jonge Vlaamse en Nederlandse schrijvers uit de Afrikaanse diaspora. Stof en energie te over voor een rijkelijk gevulde avond tijdens het online Passa Porta Festival van 2021!

In het Kaaitheater leest Carolina voor uit het verhaal dat ze zelf bijdroeg aan de bundel. Daarna praat ze met opiniemaaksters Dalilla Hermans en Hasna Ankal over de uitgangspunten van Afrolit: wie identificeert zich in de Lage Landen met de term ‘zwarte literatuur’, wat betekent dat dan, en waarom is zoiets vandaag zinvol?

Met Avery Bertrand Iradukunda (foto), Tracy Tansia, Sesa en Nyiragasigwa Hens en gaat Carolina dieper in op hun teksten. Tot slot brengt dichteres Lisette Ma Neza nog een beklijvende poëzieperformance, mooi in beeld gebracht door filmmaker Ammen S. Ogendengbe.

 


Foto Avery Bertrand Iradukunda: Caroline Lessire

03.06.2021