Jasmin B. Frelih

Buitenlandse auteurs
01/05/2017 - 12/06/2017
Jasmin B  Frelih

Jasmin B. Frelih (1986) is een Sloveens schrijver van romans, kortverhalen en essays. Hij studeerde vergelijkende literatuurwetenschappen en geschiedenis aan de universiteit van Ljubljana, en werkte als redacteur voor het literaire tijdschrift I.D.I.O.T. Zijn teksten verschenen onder andere in het Sloveense literatuurtijdschrift Dialogi. Zijn Engelse vertalingen van Sloveense poëzie verschenen op Versopolis.

Frelih debuteerde in 2013 met de roman Na/pol ("In de helft"; Cankarjeva Založba). In 2015 verscheen de bundel kortverhalen Ideoluzije ("Kleine ideologieën"; LUD Literatura). In deze futuristische bundel schrijft Frelih over individualisme en sociale relaties, en werpt hij een blik op het canvas van het menselijke bestaan.

Het werk van Frelih wordt lovend ontvangen. In 2013 werd Na/pol genomineerd voor de Sloveense prijs voor beste roman en in 2016 was hij een van de laureaten van de European Union Prize for Literature (EUPL). De vertaalrechten van zijn werk werden o.a. verkocht aan Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Jasmin B. Frelih verblijft in de schrijversflat van Passa Porta in mei 2017. Zijn residentie kadert in een samenwerking met de European Union Prize for Literature. Tijdens zijn verblijf in Brussel verschijnt de Nederlandse vertaling van Na/pol bij De Geus.