2022 - Lotte Dodion

Vlaamse schrijvers
30/08/2022 - 01/10/2022
Lotte Dodion copyright Matthias Hannes

Lotte Dodion (1987) is dichter, performer en poëziemissionaris.

Ook wanneer ze niet schrijft of optreedt, slingert Lotte Dodion poëzie en verwondering binnen in het leven van alledag: ze zet poëzieprojecten op waarin ze experimenteert met social design en mensen aan het schrijven krijgt. Haar debuutbundel Kanonnenvlees (2016) is meermaals herdrukt. Studio Haiku, haar tweede boek, verschijnt najaar 2022 bij Atlas Contact.

Dodion werkt regelmatig samen met muzikanten. Samen met Chantal Acda toerde ze met ‘Nu Nog Even Niet’, een intimistisch cross-over-project. Met Adriaan de Roover bracht ze een muzikaal-poëtische meditatie uit. Met Annelies Van Dinter (Echo Beatty) maakte ze een tribute aan de oermoeder van de punk, Patti Smith. In 2022-2023 is ze een van de Stadsdichters van Antwerpen.

Tijdens haar residentie in Tokio, in samenwerking met Youkobo Artspace, sprokkelt ze inspiratie voor een nieuwe poëziebundel. Ze volgt haar oren op ontdekkingstocht door de stad, groet bij zonsopgang de Fujisan, bezoekt heilige plekken en doet veldonderzoek naar hekserij, shintōisme, natuurrituelen en -symbolen. Ze probeert eveneens een haiku workshop op te zetten met lokale buurtbewoners.


foto © Matthias Hannes