Dead Ladies Show #5

do 25.03.2021
20:00 - 21:30
Dls Basis Passaporta Web 600X400 Def Colour

Locatie

online event

Categorie

muziek, lezing

Kostprijs

kies zelf je digitaal tarief: ticket (één programma voor € 5 | € 8 | € 10) - pass (alle programma's voor € 15 | € 20 | € 30)

Taal

in het Nederlands

Wegens succes en veel inspiratie is de literaire en muzikale ‘Dead Ladies Show’ inmiddels al aan de vijfde editie toe. In de Beursschouwburg eren Gaea Schoeters, Charlotte Van den Broeck, Jeroen Olyslaegers en Catherine Vuylsteke vrouwen die schitterden tijdens hun leven, maar die vanwege hun vrouw-zijn schandelijk werden miskend of vergeten na hun dood. Voor muziek zorgt sopraan Britt Truyts, aan de piano begeleid door Lies Colman.

Postume erkenning

Deze avond kadert in het thema ‘Women & Power’ van ons festival. Alle aandacht gaat dus naar vrouwen die minstens even begaafde kunstenaars waren als hun mannelijke collega’s maar nooit dezelfde erkenning kregen. Vrouwen ook die wisten te ontsnappen aan de conventies van hun tijd en tot het uiterste gingen om hun dromen waar te maken.

Kunstenaars en schrijfsters

Auteur, bedenker en bezieler Gaea Schoeters presenteert met haar gebruikelijke schwung de deelnemers: dichter en prozaïst Charlotte Van den Broeck, die de Schotse kunstenaars én zussen Frances en Margaret MacDonald van ‘The Glasgow Four’ voor het voetlicht brengt. Auteur Jeroen Olyslaegers, die zijn licht laat schijnen over het leven en werk van de Nederlandse schrijfster Hella Haasse. En journalist en auteur Catherine Vuylsteke, die het tragische verhaal van de Chinees-Taiwanese schrijfster Sanmao vertelt.

Klank en beeld

De drie lecture-performances worden ruim voorzien van beeldmateriaal. Voor, tussen en na de lezingen brengt sopraan Britt Truyts liederen van Amy Beach en Vera ‘We’ll meet again’ Lynn, aan de piano begeleid door Lies Colman.


Passa Porta, Beursschouwburg

artwork dead ladies © trui hanoulle en gaea schoeters

Binnenkort bij