Dichters van wacht PPF Juliane Noll

Locatie

online event

Categorie

Performance, Poëzie

Kostprijs

gratis

Taal

in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Arabisch en Italiaans

Omdat poëzie de kracht heeft om te ontroeren en te verbinden, lanceerde Verb(l)ind in volle lockdown ‘Dichters van Wacht’, een soort hulplijn voor poëzieliefhebbers. Tijdens het Passa Porta Festival herneemt Verb(l)ind dit initiatief in samenwerking met Passa Porta. Bellers naar een gratis nummer worden automatisch doorverbonden met een beschikbare dichter van wacht in de door hen gekozen taal.

Groot succes

Het idee achter ‘Dichters van wacht’ is eenvoudig. Mensen kunnen bellen naar een gratis nummer, en worden via een keuzemenu doorverbonden met een dichter. Zo genieten ze van een gesprek, een gedicht, en daarna misschien nog één. Het project werd tijdens de lockdown een overrompelend succes. Op elf avonden tijd werd het telefoonnummer duizenden keren gebeld en brachten alle dichters samen het equivalent van ruim twaalf dagen non-stop poëzie.

In je oor

In tijden zonder aanraking hebben we meer dan ooit de nood om aangeraakt te worden. Ook woorden zijn daartoe in staat, en ze zijn bovendien veilig. Zeker als ze via een telefoonlijn zachtjes landen in je oor. Welke dichter je als beller aan de lijn zal krijgen, weet je niet. Je kan wel kiezen voor gedichten in het Nederlands, Frans, Engels, Spaans, Arabisch, Duits of Italiaans.

Het nummer wordt bekend gemaakt tijdens het festival.

In samenwerking met Poëziecentrum/Versopolis.

Passa Porta, Verb(l)ind, deBuren, Muntpunt, Goethe Institut, Instituto Cervantes

illustratie dichters van wacht © juliane noll

Interessante