Festival America Brussels: Richard Powers & Colson Whitehead

wo 19.09.2018
20:15 - 22:00
Fb Ev Festival America

Locaties

Flagey

Categorie

Interview, Lezing

Kostprijs

€10/12

Taal

lezing en interview in het Engels

Meet the author


De schrijversontmoetingen bij Passa Porta, met gedrevenheid, lef en grondigheid samengesteld, zijn méér dan de presentatie van literaire werken.

Bekijk het overzicht

In het voorlaatste weekend van september is het al Amerika dat de klok slaat. De belangrijkste schrijvers uit de VS, Canada, Mexico en de Caraïben maken dan hun opwachting op Festival America, een groots tweejaarlijks literair festival in Vincennes nabij Parijs.

Als het regent in Parijs, druppelt het in Brussel… Net als bij de vorige editie van Festival America in 2016, geven we de opmaat tot het Franse festival in Brussel. Samen met Festival America en Flagey nodigen we twee absolute kleppers van de Amerikaanse literatuur uit in onze hoofdstad: Richard Powers en Colson Whitehead!

Colson Whitehead

Niet veel schrijvers hebben én een National Book Award én een Pulitzer Prize op de schoorsteenmantel staan. Zeldzamer nog zijn de schrijvers die twéé keer Pulitzerfinalist waren. Enter Colson Whitehead. De schrijver uit New York is de jongste jaren zonder meer een van dé sensaties van de Amerikaanse literatuur.

Zijn internationale doorbraak realiseerde Colson met De ondergrondse spoorweg (The Underground Railroad), een historische roman over het pad naar vrijheid van twee slaven op een Amerikaanse plantage in de 19e eeuw.

Colson Whitehead zal worden geïnterviewd door Adam Biles.

‘Whitehead laat zien dat ook van bekende onderwerpen en voorspelbare gevoelens nog steeds prachtige, overrompelende literatuur te maken valt.’
De Groene Amsterdammer

Richard Powers

Richard Powers behoeft eigenlijk geen introductie meer. Ken je hem niet van De dubbele helix van het verlangen (The Goldbug Variations), dan doet De echomaker (The Echo Maker) vast wel een belletje rinkelen – al was het maar omdat Powers er tijdens zijn residentie bij Passa Porta de laatste hand aan legde. Of omdat hij er de National Book Award voor kreeg, dat kan natuurlijk ook...

Dit jaar voegde Powers een twaalfde boek toe aan zijn bibliografie: Tot in de hemel (The Overstory). De ingrediënten van de roman komen onmiskenbaar uit zijn koker: wetenschap, techniek, Amerikaanse geschiedenis en fundamentale vraagstukken over onze wereld, samengebracht in een fascinerend verhaal dat leest als een trein.

Richard Powers zal worden geïnterviewd door Annelies Beck.

“Impossible for Richard Powers to write an uninteresting book”, zei grande dame van de Canadese literatuur Margaret Atwood. Wie zijn wij om haar tegen te spreken.

‘Deze ambitieuze roman scheert hoog boven de toppen van de Amerikaanse letteren en herschept het landschap van natuurproza.’
The Washington Post

Passa Porta, Flagey, Festival America

Binnenkort bij