Het woord een eiland

zo 26.03.2023
13:00 - 16:00
Foto Catherine Lemble 11

Categorie

performance

Kostprijs

gratis

Een van de verlangens van de schrijver en beeldend kunstenaar is om op te gaan in de tekst en bij uitbreiding de literatuur. In de nieuwe performance van Maarten Inghels functioneert het woord als reddingsboei en het papier als schuiloord.

De schrijver duikt in de straten van Brussel op in een papieren kostuum en installeert er verschillende papieren tenten. Op elke tent schildert hij de naam van een schrijver uit het verleden en het heden die op de vlucht is (en op zoek is naar de literatuur als een veilige haven, een eiland om zich op terug te trekken). Een van de verlangens van de schrijver en beeldend kunstenaar is om op te gaan in de tekst en bij uitbreiding de literatuur.

over de artist

Maarten Inghels (1988) is een multidisciplinair kunstenaar, dichter en schrijver. Met zijn dichtbundel Contactverbond Inghels poëzie, beeldend werk en acties die ontstonden tijdens zijn Stadsdichterschap van Antwerpen. Zijn gedichten verschenen als tatoeage of als enquête waarin hij de staat van de samenleving opvroeg. Zijn geprezen roman Het mirakel van België over zijn ervaringen met de grootste meesteroplichter ter wereld is zijn laatste boek.

Foto Maarten Inghels © Catherine Lemble

Binnenkort bij