Iain Sinclair: Walking with Ghosts

do 12.03.2020
20:00 - 21:30
Iain Sinclair Copyright Joy Gordon
Geannuleerd

Categorie

Lezing

Kostprijs

VVK € 7 / 5 ; Kassa € 9 / 7

Taal

in het Engels

Geannuleerd

De bekende Britse schrijver en filmmaker Iain Sinclair is onze writer-in-residence in maart. Bij Passa Porta werkt hij aan een boek waarin ook Brussel een rol speelt. Tijdens deze avond geeft Sinclair tekst, uitleg én beeld bij dit en andere projecten aan de hand van gesprekken, voordrachten en filmfragmenten.

‘Social distancing’ is wat Corona-experts adviseren, ‘social nearness’ is wat we met onze literaire ontmoetingen in Passa Porta beogen. Omdat we dat nu niet kunnen realiseren, maar meer nog omdat we geen risico willen nemen voor anderen, annuleren we tot eind maart de geplande activiteiten. We proberen elk van deze activiteiten op een latere datum te laten doorgaan.

Alle tickethouders worden gecontacteerd en terugbetaald. Ze krijgen ook voorrang om opnieuw tickets te reserveren wanneer de ontmoetingen op een latere datum plaatsvinden.
Voor gesprekken met schrijvers, nieuwe ideeën en verhalen ben je ondertussen van harte welkom op de magazine-pagina's van deze website. Passa Porta Bookshop blijft wel open.

Psychogeografie

Zal ook te vinden zijn in de toekomstige roman van Sinclair: een heuse voettocht van Molenbeek naar het slagveld van Waterloo, die hij aflegde met de Brusselse dichter Adolfo Barberá del Rosal, Sinclairs Spaanse vertaler. Met hem deelt de Britse schrijver een fascinatie voor inspirerende zwerftochten door niet voor de hand liggende (stads)buurten. Al eens van de term ‘psychogeografie’ gehoord? Welaan, als je al eens op een speelse manier en zonder vooropgesteld plan een nieuwe – bij voorkeur stedelijke – omgeving verkent, dan doe je aan psychogeografie.

“Sinclair breathes wondrous life into monstrous, man-made landscapes.”
Times Literary Supplement

Over de auteur

Iain Sinclair (Cardiff, 1943) publiceerde sinds zijn debuut in de jaren 1970 tientallen romans, non-fictieboeken, essays en dichtbundels. Bekende vroege werken zijn Lud Heat en Downriver. In zijn recente werk, zoals de trilogie London Orbital / London Overground en The Last London: True fictions from an Unreal City, zijn occultisme en psychogeografie alom tegenwoordig. In 2018 verscheen Living with Buildings: Walking with Ghosts – On Health and Architecture (Wellcome), een haarscherpe dissectie van onze stedelijke leefomgeving. (zie https://wellcomecollection.org/books/W3FPiSkAACkACkrO )

 

_

Org. Passa Porta

Binnenkort bij