Gesprek met Matias Faldbakken, Noors dubbeltalent

zo 28.03.2021
12:30 - 13:30
Matias Faldbakken

Locaties

online event

Categorie

Boekpresentatie, Interview

Kostprijs

kies zelf je digitaal tarief: ticket (één programma voor € 5 | € 8 | € 10) - pass (alle programma’s voor € 15 | € 20 | € 30)

Programma

wil je graag interactie met de auteur? Deel je vraag voor 26 maart via mail aan connect@passaporta.be of tijdens het programma via de chat.


Taal

in het Engels

Een gesprek met Matias Faldbakken kan alle kanten uit. Hij is niet alleen een van de bekendste kunstenaars van Noorwegen, maar ook een van de succesvolste schrijvers van zijn land. Zijn jongste roman won de Noorse Critics Prize for Literature en was genomineerd voor de Nordic Council Literature Prize.

Hij gaat in gesprek met collega schrijver en duivel-doet-al Joost Vandecasteele.

Beelden en boeken

Matias Faldbakken was al eens in Brussel in zijn hoedanigheid van beeldend kunstenaar bij WIELS. Zijn werk wordt vertegenwoordigd door de beste galerieën ter wereld. Tegelijkertijd vestigde hij zich als schrijver. Wij zijn met vijf is al zijn vijfde boek.

Creative with clay

Wij zijn met vijf gaat over Tormod Blystad, zijn vrouw Siv en hun twee kinderen, die op een kaal stuk land in Noorwegen wonen. Als Snusken, de nieuwe familiehond, sterft, gaat Tormod in zijn garage aan de slag met rode klei en kunstmest. Met al zijn creatieve inspanningen ontbindt hij echter krachten waarvan hij de impact onmogelijk kon voorzien…

Geweldige leeservaring

Met dit boek doet Faldbakken zijn reputatie als eigenzinnig kunstenaar eer aan, want Wij zijn met vijf is geen gewone roman. Met avontuur, horror, mythologie, sciencefiction en rauw realisme boetseert de schrijver en beeldenmaker een buitenissige roman die volgens de jury van de Critics Prize in ieder geval ‘de geweldigste leeservaring van 2019’ opleverde.


The novel is an unlikely mix of a realistic family novel, rural narrative, sci-fi adventure, and horror all rolled into one. It is a testament to Faldbakken’s novel-writing abilities that these seemingly contradictory premises do not cause the story to bow down. Quite the opposite, in fact, as it is elevated into something completely unique, which could not exist anywhere other than in this novel.
Nordic Council Literary Prize

Passa Porta, Noorse Ambassade, Uitgeverij Oevers, KVS

portret matias faldbakken © ivar kvaal

Binnenkort bij