Jean-Christophe Bailly’s denken en schrijven ontleed

do 15.11.2018
20:00 - 21:30
Jean Christophe Bailly C Réservés

Locatie

Passa Porta

Categorie

Interview

Prijs

VVK: €7/5 Kassa: €9/7

Taal

in het Frans

Schrijven kan niet zonder denken, denken kan niet zonder schrijven. Teksten vormen de basis om gedachten te structureren en over te brengen. Daarom plant academicus, schrijver en filosoof Laurent de Sutter op vraag van Passa Porta een reeks ontmoetingen op het snijpunt van woord en idee, van denken en schrijven. Na onder anderen Pacôme Thiellement en Vinciane Despret gaat de Sutter in gesprek met Jean-Christophe Bailly.

In het atelier van de denker

Met zijn reeks gunt Laurent de Sutter je een kijkje in het atelier van de denker. Via vraaggesprekken legt hij bloot hoe denkers op ideeën, concepten en argumenten komen, hoe ze die in boeken gieten, hoe ze schrijven. Nieuwe ideeën onder woorden brengen, dat is het onderwerp van ‘La Fabrique de l’écriture’.

Een frisse kijk

Jean-Christophe Bailly is een ongeëvenaarde schrijver met een heel eigen stem. Hij excelleert in de meest uiteenlopende genres en onderwerpen. Via poëzie, essays, kunstboeken en theaterstukken vindt hij verrassende manieren om denkwerelden toegankelijk te maken.

Ideeën die bij anderen slechts abstract, koud en aanmatigend blijven, weet Bailly zo te verwoorden dat ze intuïtief begrijpelijk worden.

Veelschrijver

Jean-Luc Nancy, Philippe Lacoue-Labarthe, Jacques Monory of André Velter… Van alle denkers van zijn generatie – velen onder hen vrienden – is Jean-Christophe Bailly het meest ‘schrijver’. Niet alleen is hij uitgever bij Editions Christian Bourgois, maar de man heeft meer dan 60(!) boeken op zijn naam. Terecht geldt Bailly dan ook als een van de grote Europese schrijvers van vandaag. Naast schrijver en denker is Bailly ook docent aan de Ecole nationale supérieure de la nature et du paysage in Blois.

Foto©Réservés

Binnenkort bij