Frànçois Atlas zingt Les fleurs du mal

do 18.10.2018
20:00 - 21:00
Rs Frànçois Couleur Crédit Margaux Shore 118 2

Locaties

Passa Porta

Categorie

muziek

Kostprijs

VVK: €8/6 Kassa: €10/8

Taal

Frans

‘We staan dichter bij de volkse gezelligheid van de straten waarlangs Charles flaneerde, dan bij het prestige van de Pléiade-reeks”, zegt Frànçois Atlas over zijn bewerkingen van Baudelaires Les Fleurs du mal. De artiest stelt zijn opwindende album, waar ook andere zangers als Barbara Carlotti en Juliette Armanet aan meewerkten, voor in Brussel. Exclusief bij Passa Porta!

Zinderende verzen

Het idee om zich toe te leggen op Baudelaire kwam op aangeven van het Musée de la Vie Romantique in Parijs. Frànçois Atlas: ‘Ik ben de uitdaging aangegaan om alle gedichten van Les Fleurs de mal uit het hoofd te leren. Simpele gitaarakkoorden waren daarbij een geheugensteuntje, ze gaven structuur aan de tekst. En wat bleek: de muzikaliteit van de verzen is ongelofelijk. Als vanzelf lieten ze zich transformeren in popmuziek!’

Live en op plaat

Voor Atlas het goed en wel besefte, was een nieuw album met muziek op teksten van de poète maudit geboren. ‘Ik benaderde de teksten bewust intuïtief en met een zekere lichtheid, weg van de sérieux en het schoolse karakter waarmee de bundel al eens wordt geassocieerd.’ Die frisse aanpak verklaart ook de originele plaatsen waar Atlas zijn album live brengt, zoals bij Passa Porta op 18 oktober. Je hoort hem bij ons aan het werk samen met twee muzikanten.

Binnenkort bij