Meet the author: Richard Powers

ma 08.11.2021
20:00 - 21:30
Powers Richard C Dean D Dixon

Locatie


Categorie

interview, boekpresentatie

Kostprijs

€8/6 (€10 voor extra steun aan united stages).

korting

het voordeeltarief geeft 2€ korting aan al wie er baat bij heeft.

praktische informatie

Het Covid Safe Ticket (of een Europees Digitaal Coronacertificaat) is bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen zonder dat u 1,5 meter afstand moet houden. Een mondmasker dragen blijft in de Munt evenwel verplicht.


Taal

in het Engels

Meet the author


De schrijversontmoetingen bij Passa Porta, met gedrevenheid, lef en grondigheid samengesteld, zijn méér dan de presentatie van literaire werken.

Bekijk het overzicht

De Amerikaanse topauteur Richard Powers heeft een stevige band met Brussel. Hij was ooit writer-in-residence bij Passa Porta en presenteerde hier zijn grootse ‘ecoroman’ Tot in de hemel (Pulitzer Prize for Fiction 2019). Ook ontmoette hij in Brussel componist Kris Defoort, die met librettist Peter Van Kraaij een operaversie maakte van de roman The Time of Our Singing (Het zingen van onze tijd). Nu we ook van Powers’ aangrijpende nieuwe roman Bewilderment kunnen genieten, is het de hoogste tijd voor een nieuwe avond met deze briljante geest. Gastvrouw is Annelies Beck.

Over de auteur

Richard Powers (Illinois, 1957) is zonder enige twijfel een van de belangrijkste Amerikaanse auteurs van de laatste decennia. In zijn werk heeft hij veel aandacht voor de relatie tussen mens, natuur, wetenschap en technologie. Tot zijn belangrijkste werken behoren De dubbele helix van het verlangen, Het zingen van de tijd en De echomaker (National Book Award 2006). Zijn roman Orfeo uit 2014 stond op de longlist van zowel de Man Booker Prize als de National Book Award. De Sunday Times roemde Powers als ‘intellectueel gezien de meest uitdagende Engelstalige romancier van deze tijd’. Zijn internationale bestseller Tot in de hemel (2018) werd bekroond met de Pulitzerprijs.

“Impossible for Richard Powers to write an uninteresting book”
zei grande dame van de Canadese literatuur Margaret Atwood. Wie zijn wij om haar tegen te spreken.

Over het boek

Powers’ nieuwste roman Verwilderd is het relaas van de compromisloze liefde van een vader voor zijn zoon en is Richard Powers’ intiemste en aangrijpendste werk tot nu toe.

Astrobioloog Theo Byrne heeft een veelbelovende manier gevonden om de hele kosmos af te speuren op zoek naar leven. Daarnaast ontfermt hij zich sinds de dood van zijn vrouw in zijn eentje over de opvoeding van zijn hoogbegaafde negenjarige zoon. Robin is een innemende, zachtmoedige jongen die graag urenlang gedetailleerde tekeningen van bedreigde dieren maakt en die van slag raakt door het minste slechte nieuws over het klimaat. Hij wil de missie van zijn overleden moeder voltooien: de natuur van de ondergang redden. Robin staat ook op het punt van school te worden gestuurd, omdat hij een klasgenoot in het gezicht heeft geslagen. Theo zal zijn heil uiteindelijk zoeken in een experimentele neurofeedbacktherapie voor hem. En ondertussen neemt hij de jongen mee naar andere planeten, terwijl hij tegen beter weten in Robins pogingen ondersteunt de aarde te redden.

The Time of Our Singing

https://www.youtube.com/watch?v=KKEojMqAvwc

.

Org. Passa Porta, De Munt/La Monnaie, Atlas Contact, VBKU

foto richard powers © dean d. dixon

Binnenkort bij