Meet the author : Sang Young Park

za 25.03.2023
18:00 - 19:00
Sang Young Park c Bong Gon Kim1

Categorie

meet the author, interview

Kostprijs

weekendpas: €35/32 (€37 voor extra steun aan united stages) - dagpas: €20/17 (€22 voor extra steun aan united stages)

korting

het voordeeltarief geeft 3€ korting aan al wie er baat bij heeft. Paspartoe en Article 27 geaccepteerd.

Taal

in het koreaans (vertaling naar het engels)

Het succes van Liefde in de grote stad mag bepaald verrassend genoemd worden. Het onderwerp -het wilde stadsleven van een queer millennial- is niet meteen een voor de hand liggend literair thema in Korea. Toch worden boek én schrijver op handen gedragen. Daar zit zijn gevoelige, humoristische stijl zeker voor iets tussen.

‘Proza dat leest als een iPhone-scherm, bruisend en verslavend. Wat een feest om zo'n diepgaande verkenning te zien van het hedendaagse queerleven.’ – The New York Times

Schrijver en scenarist Angelo Tijssens gaat in gesprek met Park over het zinderende debuut en over opvolger Maak me eendimensionaal. Deze nieuwe roman wordt exclusief op het festival voorgesteld.

Maak me eendimensionaal is Sang Young Parks eerste klassieke roman. Een sterpsycholoog ontvangt op een dag een anoniem bericht over een lichaam dat gevonden is op de bodem van een meer in Daegu, de conservatieve stad waar hij is opgegroeid. Hij weet meteen over wiens lichaam het gaat en lijkt op een bepaalde manier ook schuld te dragen voor het feit dat het lijk daar ligt.

Het bericht doet het hoofdpersonage, dat de hele roman naamloos blijft, voor het eerst in lange tijd terugdenken aan zijn getroubleerde tienerjaren. De van energie zinderende zomer van 2002, waarin Zuid-Korea en Japan het WK organiseerden. De jaren waarin hij onder enorme druk voor zijn toelatingsexamens studeerde, omdat zijn berooide familie hoopte dat hij naar een topuniversiteit zou kunnen gaan. De avondlessen waar hij met veel moeite vriendschappen sloot en voor het eerst verliefd werd op een andere man.

Veel Koreaanse lezers kregen van dit boek nachtmerries over hun eigen middelbareschooltijd en ook de geïnternaliseerde zelfhaat en homofobie die ze toen ervoeren.

over de auteur

Sang Young Park (1988) is een van de meest spraakmakende jonge schrijvers van Zuid-Korea. Hij groeide op in het conservatieve Daegu, verhuisde als twintiger naar Seoel en studeerde Frans en journalistiek. In 2016 won hij de New Writers Award voor zijn eerste verhaal en daarna publiceerde hij een succesvolle verhalenbundel. Zijn romandebuut Liefde in de grote stad was een onverbiddelijke bestseller en werd genomineerd voor de Booker International Prize.

over de moderator

Angelo Tijssens (1986) studeerde theater in Antwerpen. Hij schreef enkele kortfilms en is co-scenarist van Girl en Close, twee meermaals bekroonde films van Lukas Dhont. Daarnaast maakt hij al meer dan een decennium deel uit van de artistieke kern van het internationaal gerenommeerde gezelschap Ontroerend Goed. Zijn debuutroman De randen verscheen in 2022.

Love in the Big City is a light-streaked and dazzling novel about all the messy riots of young life. This novel made me want to dance all night and fall in love. Sang Young Park writes honestly, tenderly, and with irresistible humor and charm. I miss his characters already.
Brandon Taylor

ORG. Passa Porta, Korean Cultural Center, Das Mag

foto © Bong-Gon Kim

Binnenkort bij