Paolo Giordano

zo 31.03.2019
13:30 - 14:30
Giordano Paolo C Daniel Mordzisnki1 Zw

Locatie

La Bellone

Categorie

Interview, Lezing

Taal

in het Engels, met Italiaans

De Italiaanse schrijver en fysicus Paolo Giordano veroverde tien jaar geleden zowat de hele lezende wereld met zijn eerste roman De eenzaamheid van de priemgetallen. Twee boeken en tien jaar later verrast hij iedereen met De hemel verslinden, een groots en intens verhaal over verbondenheid, liefde, ecologie, dood en idealisme

Tussen Noord en Zuid, tussen stad en platteland

Tijdens haar zomervakanties op het platteland van Puglia raakt de jonge Teresa uit Turijn, het hoofdpersonage van De hemel verslinden, bevriend met drie jongens die worden opgevoed door een diepgelovig echtpaar. Ze raakt in de ban van hun idealistische opvattingen over mens en natuur. Rond de jongeren ontspint zich een complex web van vriendschap en verlangens. In de twintig jaar die volgen worden ze ieder op hun manier volwassen. Tegenstrijdige visies op de wereld en conflicterende overtuigingen testen hun band tot het uiterste.

Coming-of-age in Italië

Met zijn jongste boek grijpt Giordano terug naar de thematiek van zijn succesvolle debuut De eenzaamheid van de priemgetallen, ditmaal in een epische, doortastende en onheilspellende roman. De hemel verslinden vertelt het verhaal van een groep opgroeiende Italiaanse jongeren op zoek naar zingeving en een nieuw ideologisch houvast, twijfelend tussen engagement en berusting, individualisme en gemeenschappelijkheid.

Paolo Giordano

Na het overrompelende succes van De eenzaamheid van de priemgetallen verdween Paolo Giordano even uit de spotlights. Hij trok als ‘embedded schrijver’ naar Afghanistan, waar hij zoals het hoofpersonage van zijn tweede roman Het menselijk lichaam het lief en leed van de soldaten deelde. In Het zwart en het zilver gooide de Italiaan het weer over een heel andere boeg, en beschreef op gevoelige wijze het dagelijks leven van een jong gezin.

‘De hemel verslinden is een verslavend boek, dat je vanaf het begin in de kraag grijpt en niet meer loslaat tot de allerlaatste bladzijde. Giordano slaagt erin dit complexe, ambitieuze verhaal te vertellen in een sobere, glasheldere taal. Met deze meesterlijke roman over verloren idealen en onvervulde verlangens heeft de schrijver zijn spectaculaire debuut met vlag en wimpel overtroffen.’
Marijke Arijs in De Standaard

Interview: Nicky Aerts

Voertaal Engels. De auteur leest voor in het Italiaans, met vertaling in boventiteling. Italiaanse titel: Divorare il cielo. Het boek is nog niet in het Frans vertaald.

Signeersessie

Paolo Giordano zal zijn boeken signeren om 14:30 in La Bellone. De boeken zijn ook ter plaatse te koop. Er zijn Italiaanse exemplaren beschikbaar!

Passa Porta, Istituto Italiano di Cultura di Bruxelles, De Bezige Bij, Piola Libri, La Bellone

Foto Paolo Giordano © Daniel Mordzisnki

Binnenkort bij