Passa Porta Lezing 2018: David Szalay

di 02.10.2018
20:00 - 21:30
Joao Silas 51725 Unsplash Bw

Categorie

Interview, Lezing

Kostprijs

VVK: €7/5 Kassa: €9/7

Taal

Engels

Denkt een schrijver aan zijn lezers als hij schrijft? Moet een schrijver überhaupt rekening houden met de lezer, en zo ja, in welke mate? De up-and-coming Brits-Hongaarse schrijver David Szalay doet tijdens de openingslezing van het nieuwe Passa Porta-seizoen zijn reflecties over de schrijver-lezersrelatie voor je uit de doeken.

Passa Porta Lezing 2018

De Passa Porta Lezing is al vele jaren een vaste afspraak aan het begin van het nieuwe cultuurseizoen. Een toonaangevende auteur deelt zijn inzichten over de plaats van literatuur in de wereld van vandaag.

David Szalay

Dit jaar neemt David Szalay de honneurs waar. In zijn voordracht neemt hij de relatie tussen schrijver en lezer tijdens het schrijfproces onder de loep. Vervolgens gaat hij in gesprek met Nicky Aerts en beantwoordt hij vragen uit het publiek.

Met zijn kritische houding, frisse stem en ingenieuze, poëtische stijl is David Szalay de juiste man op de juiste plaats voor een reflectie over het schrijverschap vandaag.

Writer-in-residence David Szalay

De Brits-Hongaarse romanschrijver David Szalay is in het seizoen 2018-2019 in residentie bij Passa Porta. Hij is de zoon van een Hongaarse vader en een Canadese moeder, groeide op in het Verenigd Koninkrijk waar hij aan Oxford studeerde, verbleef een tijdje in Brussel en woont momenteel in Budapest. Szalay is dus op-en-top Europeaan. En – net iets banaler – een man. Die twee aspecten lieten hem toe om All That Man is (in het Nederlands: Wat een man is, 2016) te schrijven, het boek waarmee hij finaal doorbrak.

Cover All That Man Is

In All That Man is, iets tussen een roman en een verhalenbundel, portretteert Szalay haarscherp de Europese man anno vandaag. Het leverde hem de Gordon Burn Prize op, een nominatie voor de Man Booker Prize, en diverse vertalingen. Bovendien was een plaatsje in de lijst ‘Top 20 British Writers under 40’ van The Telegraph zijn deel.

Foto©BW

Binnenkort bij