Ryoko Sekiguchi

zo 31.03.2019
12:00 - 13:00
Sekiguchi © Hbamberger 1 Zw

Locaties

Cinema Palace

Categorie

Lunch, Performance

Taal

in het Frans

In haar nieuwste boek onderzoekt ze het onvertaalbare begrip Nagori, dat verwijst naar een seizoen dat op zijn einde loopt. Je kunt de term ook gebruiken voor de smaak van een vrucht of een liefde die geen lang leven meer beschoren is. Maak kennis met Ryoko Sekiguchi en haar unieke culinaire evenementen.

Let op! Om aan dit programma deel te nemen, moet je twee tickets (apart) aankopen: een festivalpas (dagpas of weekendpas) en een extra ticket (€10). Op voorhand boeken is verplicht; plaatsen zijn beperkt.

Een quatre-mains

Ryoko Sekiguchi gaat steeds op zoek naar een wisselwerking tussen schrijven en gastronomie. In die context creëerde ze al verschillende evenementen, waaronder Lorsque l’humidité change, le monde change (Centre Pompidou Metz, 2017), La cuisine des nuages (Fondation Cartier, 2018) en Banquet fantôme (Centre Pompidou Parijs, 2018).

Voor het Passa Porta Festival 2019 koos ze een aantal fragmenten uit boeken van andere schrijfsters die ook op het programma staan. Samen met Sugio Yamaguchi, de Japanse kok van het restaurant Botanique in Parijs, ontwikkelde ze enkele amuse-bouches die geïnspireerd zijn op die fragmenten. Daarmee creëerde ze een literaire en culinaire happening waarbij je kunt genieten van hapjes terwijl je raadt op welk fragment ze het recept baseerde. Het publiek krijgt de fragmenten mee naar huis.

Een schrijfster-performer die universums verbindt

Ryoko Sekiguchi is een Japanse dichteres en vertaalster die al een twintigtal jaar in Frankrijk woont. Eerst hanteerde ze een Japans aandoende schrijfstijl, maar na verloop van tijd is haar stijl verfranst. Ze creëert regelmatig culinair-literaire performances waarbij ze woorden en smaken met elkaar combineert.

"Een culinaire cultuur is een taal, een zin is een gerecht en de woorden zijn de ingrediënten"
Ryoko Sekiguchi

Passa Porta, Le Palace

foto Ryoko Sekiguchi © H. Bamberger

Binnenkort bij