STORIES & JUKE-BOX #2

di 30.11.2021
20:30 - 22:00
StoriesandJukebox
Uitverkocht

Locaties

Theatre le 140

Categorie

Lezing, Muziek

Prijs

15-13-8€

Taal

in het Nederlands en Frans

Uitverkocht

Cécile Hupin, Myriam Leroy, Fiston Mwanza en Lize Spit in een "jukebox van vlees en bloed".

Ontdek onuitgegeven teksten van Cécile Hupin, Myriam Leroy, Fiston Mwanza en Lize Spit. Op de tonen van zelfgekozen muziek, gemixt door dj Pierre de Mûelenare, lezen zij hun werk voor. Een muzikale en literaire avond uit de koker van Isabelle Wéry, artieste verbonden aan Le 140.

Stories & Jukebox dompelt je onder in de fictieve werelden van hedendaagse schrijvers. Terwijl ze op het podium van Le 140 hun onuitgegeven teksten voorlezen, brengt Pierre de Mûelenaere, dj, muzikant en directeur van uitgeverij Onlit, hun zelfgekozen muziek tot leven. Samen creëren ze een jukebox van vlees en bloed, een bezwerend samenspel tussen taal en muziek! De woorden deinen mee op het ritme van de muziek en de verhalen krijgen een extra dimensie. De voorstelling is bedacht door schrijfster Isabelle Wéry en wordt gepresenteerd door Lucile Poulain, journaliste, radiopresentatrice en redactrice met een passie voor literatuur.

Cécile Hupin is een Brusselse decorontwerpster en toneelschrijfster. Ze is een gedreven vrouw die onder andere novelles schrijft, hoorspelen maakt en meewerkt aan theatervoorstellingen. Op dit moment werkt ze aan haar eerste roman.

Myriam Leroy is een Brusselse schrijfster, regisseuse en journaliste. Haar eerste roman, Ariane, haalde de finale van de Prix Goncourt voor debuutromans. Les yeux rouges, haar meest recente werk, maakte indruk op de jury van de Prix Médicis.

Fiston Mwanza, schrijver van gedichtenbundels, novelles en theaterstukken, is geboren in Lubumbashi en woont in Oostenrijk. Zijn werk viel reeds meermaals in de prijzen. Zo werd zijn tekst La nuit bekroond met de gouden medaille voor literatuur tijdens de Jeux de la Francophonie.

Lize Spit, een Nederlandstalige schrijfster uit Brussel, won met haar debuutroman Het smelt tal van literaire prijzen in Nederland en België. Het smelt werd meer dan 200.000 keer verkocht en in twaalf talen vertaald.

"Oliver Sacks beschrijft het in zijn fantastische werk Musicophilia: de mens is een muzikaal wezen. De menselijke hersenen worden sterker geprikkeld door muziek dan door taal. Muziek speelt bovendien een stimulerende rol in het creatieproces van kunstenaars. Wanneer we naar muziek luisteren, wordt ons hele lichaam getriggerd. Muziek heeft daarnaast ook de kracht om beelden op te roepen. Ze versterkt onze verbeeldingskracht. Welke invloed heeft muziek op het schrijfproces van onze genodigde schrijvers? Naar welke muziek luisteren ze? Stories & Jukebox is de ideale gelegenheid om vanop de eerste rij nieuwe teksten te ontdekken."
Isabelle Wéry, artieste verbonden aan Le 140.

Org Passa Porta, Le 140

Binnenkort bij