Vissen met: Mathilde Brosset

zo 31.03.2019
10:00 - 13:00
Portrait 2 Bw

Categorie

Kids, Workshop

Taal

in het Nederlands, Frans en Engels

In het kader van haar tentoonstelling met originele werken in Le Wolf organiseert schrijfster en illustratrice Mathilde Brosset een ontmoeting met de zee. Je ontdekt vissershutten die recht uit haar boeken lijken te komen. Kom met het hele gezin een halfuurtje, een uur of zelfs langer vissen op octopussen, walvissen of trompetslakken in het bos van Le Wolf. Tijdens deze illustratieworkshop voor jong en oud kun je niet alleen schilderen, maar ook collages maken en je bouwtalent oefenen.

De kunstenares

Mathilde Brosset is in 1985 geboren in La Rochelle. Ze studeerde enkele jaren aan de Ecole supérieure des Beaux-Arts de Bordeaux en aan de Université du Québec à Montréal. Daarna volgde ze de opleiding illustratie aan het Institut Saint-Luc in Brussel. In die periode begon ze haar eigen prentenboeken te creëren. Ze sloot haar professionele bachelor af met de illustratie van La pêche à la baleine van Jacques Prévert.

Mathilde gebruikt collages als alternatief voor klassieke tekeningen. Zo kan ze met grotere formaten werken en haar composities steeds opnieuw aanpassen. Het lijken wel puzzels waarvan je de stukjes herschikt tot ze op de juiste plaats vallen.

Me fais pas rire ! verschijnt binnenkort

Voor haar eerste boek dat bij L'atelier du poisson soluble verscheen, bewerkte Mathilde een beroemd kinderversje. In Meunier, tu dors ? kruisen de personages elkaar zoals op het podium van een klein theater en vallen er koeien uit de lucht.

In Le bout de la ligne, een optelboekje voor de allerkleinsten, verbeeldt een kind zich dat er in de oceaan allerlei indrukwekkende wezens wonen die veel specialer zijn dan gewone vissen ... Haar volgende boek, Me fais pas rire !, verschijnt in april 2019.

Mathilde creëert niet enkel verhalen, maar begeleidt ook creatieve workshops bij Le Wolf en in musea, scholen, bibliotheken en boekhandels. Ze laat haar deelnemers niet alleen kennismaken met illustraties en prentenboeken, maar leert hun ook beeldhouwwerken, muurschilderingen en poppen maken.

Voor kinderen van 5 tot 12 jaar oud.


Passa Porta, Le Wolf

illustratie © mathilde brosset
foto's © Anna Van Waeg RhoK

Binnenkort bij