Women and Power: Maggie O’Farrell en Annelies Beck

zo 21.03.2021
20:00 - 21:00
Maggie ofarrell murdo macleod

Locaties

online talk

Categorie

Boekpresentatie, Interview

Kostprijs

kies zelf je digitaal tarief: ticket (één programma voor € 5 | € 8 | € 10) - pass (alle programma’s voor € 15 | € 20 | € 30)

Programma

wil je graag een vraag stellen aan de auteur? Stuur ze op voorhand als korte video of gewoon in de mail naar connect@passaporta.be.


Taal

in het Engels, ondertiteld in Nederlands en Frans.

Met Het verdwenen leven van Esme Lennox, Hier moet het zijn en Ik ben ik ben ik ben, heeft Maggie O’Farrell zich een plaats verworven in de sterke traditie van Angelsaksische romans waarin verleden en heden worden vervlochten tot grootse verhalen met sterke heldinnen. De grote dame van de Ierse letteren doet nu opnieuw van zich spreken met haar jongste, ook al naar het Nederlands vertaalde roman Hamnet. Stof voor een boeiend gesprek met Annelies Beck.

Verborgen geschiedenis

Hamnet ontstond uit Maggie O’Farrells fascinatie voor de verborgen geschiedenis achter een van de meest enigmatische toneelstukken van William Shakespeare. Door de ogen van Shakespeares vrouw Agnes vertelt ze het verhaal van de dood van een van hun kinderen.

Vanuit haar tuin in Edinburgh praat O’Farrell met journaliste en schrijfster Annelies Beck over dit fenomenale boek, bekroond met de Women’s Prize for Fiction 2020. Het gesprek wordt ondertiteld in het Nederlands en het Frans.

"'Hamnet' vividly captures the life-changing intensity of maternity in its myriad stages — from the pain of childbirth to the unassuagable grief of loss."
Heller Mcalpin, NPR.

Passa Porta, Editions Belfond, Beurscafé

foto maggie o'farrell © murdo macleod
foto annelies beck © eveline renaud

Binnenkort bij