courage (18) Lize Spit

22.12.2020
Auteurstekst
Lize Spit courage

In deze donkere dagen vroegen we aan een aantal gewaardeerde auteurs wat ‘moed’ voor hen betekent. De komende weken lees je hier hun antwoorden, in de vorm van een gedicht, een herinnering, een anekdote of een meer filosofische bespiegeling.


*

Tweeënveertig keer een eenvoudig blad papier dubbelvouwen en je hebt een bundel die zo dik is dat je er de afstand tot de Maan mee kan overbruggen.

In werkelijkheid is het onmogelijk een blad papier zo vaak doormidden te vouwen, helaas, maar we hebben wel net allebei in gedachten de Maan eventjes aangeraakt.

*

Lize Spit (1988) woont in Brussel. Na haar succesvolle debuutroman Het smelt verscheen in 2020 haar tweede boek Ik ben er niet.

fijn dat je even de tijd nam voor een stukje literatuur.

Misschien werd je wel ontroerd, raakte je verontwaardigd, uitgedaagd of geïnspireerd. Met het online magazine geven we auteurs en vertalers kansen om tegen een correcte verloning nieuw werk te creëren.

We gaan actief op zoek naar die schrijvers die een onbekend deurtje opentrekken of vaak minder zichtbare verhalen vertellen. We vinden het belangrijk om deze stemmen een platform te geven, hen te ondersteunen en waar nodig te begeleiden. Want we zijn van mening dat alle verhalen gehoord moeten worden. Je kan ons helpen om dit evenwicht te realiseren door ons financieel te steunen.

Elke bijdrage, groot of klein, helpt ons verder om meer auteurs aan het woord te laten. Hartelijk dank alvast!

Ja, ik steun literaire makers
22.12.2020