courage (6) aya sabi

07.12.2020
Auteurstekst
Aya Sabi courage

In deze donkere dagen vroegen we aan een aantal gewaardeerde auteurs wat ‘moed’ voor hen betekent. De komende weken lees je hier hun antwoorden, in de vorm van een gedicht, een herinnering, een anekdote of een meer filosofische bespiegeling.


ADVIES

We kunnen blijven rennen, buiten adem op de vlucht voor de chaos die we denken achter te laten, maar ons toch blijft inhalen omdat we hoofd en nek niet van elkaar kunnen losschroeven. Dus zitten we vast, want onszelf nemen we mee. Ook naar plekken waar ze geen spiegels hebben. Er is altijd iets wat reflecteert. Stop met rennen. Vertraag. Sta stil. Wandel achterstevoren. Kijk binnenstebuiten.

Alleen zo kom je thuis.

Aya Sabi (1995) is een Nederlandstalige schrijfster en columniste. Nu studeert ze Arabistiek en islamkunde aan de KU Leuven. Ze debuteerde in 2017 met de roman Verkruimeld land en publiceert binnenkort haar volgende boek Half leven bij uitgeverij Das Mag.

fijn dat je even de tijd nam voor een stukje literatuur.

Misschien werd je wel ontroerd, raakte je verontwaardigd, uitgedaagd of geïnspireerd. Met het online magazine geven we auteurs en vertalers kansen om tegen een correcte verloning nieuw werk te creëren.

We gaan actief op zoek naar die schrijvers die een onbekend deurtje opentrekken of vaak minder zichtbare verhalen vertellen. We vinden het belangrijk om deze stemmen een platform te geven, hen te ondersteunen en waar nodig te begeleiden. Want we zijn van mening dat alle verhalen gehoord moeten worden. Je kan ons helpen om dit evenwicht te realiseren door ons financieel te steunen.

Elke bijdrage, groot of klein, helpt ons verder om meer auteurs aan het woord te laten. Hartelijk dank alvast!

Ja, ik steun literaire makers
07.12.2020