Sun-Mi Hwang & Bart Moeyaert

wo 17.11.2021
20:00 - 21:30
Hwang Sun Mi Bart Moeyaert

Locaties

Passa Porta

Categorie

Boekpresentatie, Interview

Kostprijs

€8/6 (€10 voor extra steun aan united stages).

Korting

het voordeeltarief geeft 2€ korting aan al wie er baat bij heeft.

Programma

Toegang tot avonden is enkel mogelijk op vertoon van een Covid Safe Ticket. Dankzij dit CST zijn het dragen van het masker en het houden van afstand niet meer verplicht (maar nog steeds aangeraden).


Taal

in het Koreaans en Engels

Sun-mi Hwang is een van de meest gewaardeerde auteurs in Zuid-Korea. Haar heldere stijl maakt haar geliefd bij jong en oud. Tijdens dit unieke auteursbezoek gaat ze in gesprek met Bart Moeyaert, net als haar een schrijver die moeiteloos leeftijdsgrenzen bij lezers doorbreekt.

Het werk van de Zuid-Koreaanse Sun-mi Hwang is immens populair in eigen land. Haar meeslepende verhalen, geschreven in een loepzuivere stijl, waren aanvankelijk bedoeld voor jongere lezers. Toch werden ze ook erg geliefd bij volwassenen. Sinds een tiental jaar vond ze ook internationaal een groot lezerspubliek. Haar boek De kip die dacht dat ze kon vliegen werd inmiddels verfilmd én bewerkt tot stripverhaal. The Guardian noemde dit eenvoudige, komische verhaal over een kip die tracht te ontsnappen aan haar legbatterij een ‘instant classic.’

Op uitnodiging van het Koreaans Cultureel Centrum en Passa Porta gaat Bart Moeyaert in gesprek met Sun-mi Hwang. Het belooft een unieke ontmoeting te worden tussen twee veelzijdige auteurs die jong én oud weten te boeien met verhalen over universele thema’s als liefde, rouw en vergeving.

Moderator van het gesprek is literair journaliste Katrien Steyaert.

Sun-mi Hwang (1963) is een Zuid-Koreaanse auteur. Ze schrijft voor jong en oud. Toen ze klein was, kon ze niet naar de basisschool vanwege armoede. Een leraar gaf haar de sleutel van een klaslokaal, waardoor ze boeken kon lezen wanneer ze maar wilde. Hierdoor kon ze uiteindelijk toch studeren. Haar werk wordt vertaald in vele talen. Tegenwoordig woont ze in Seoul en is ze adjunct-professor aan de letterenfaculteit van het Seoul Instituut voor de Kunsten.

Bart Moeyaert (1964) schrijft proza en poëzie voor kinderen en volwassenen. Zijn werk werd bekroond met onder meer de Zilveren Griffel, de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdliteratuur, de Deutscher Jugendliteraturpreis, de Noorse Oversetterpremien en De Gouden Uil. Voor zijn hele oeuvre ontving hij de grootste prijs voor kinder- en jeugdliteratuur ter wereld: de Astrid Lindgren Memorial Award.

Organisatie: Passa Porta, Korean Cultural Center

foto bart moeyaert © susanne kronholm

Binnenkort bij