
Bij Marie Modiano is de grens tussen woord en muziek nooit scherp getrokken. Haar gedichtenbundel Pauvre chanson vloeit naadloos over in het gelijknamige muziekalbum. Bij de tien tracks van haar nieuwe cd – met één tekst, Le chien noir du chagrin, door Nobelprijswinnaar Patrick Modiano – schreef ze een veertigtal ballades, verhaaltjes en gedichten.
Een muzikale reis naar het land van woorden
Met veel naturel zweeft Marie Modiano tussen muziek en literatuur. Ze brengt teksten naar het podium, publiceerde vier boeken en nam vijf albums op. Met Pauvre chanson combineert ze voor het eerst liedjes en gedichten in één bundel. Uit de teksten die ze leest en zingt, komen echte of denkbeeldige personages tevoorschijn, van avonturiers over dichters en gekken, tot geliefden en gevallen vrouwen. Tekst en woord staan dankzij de rijke arrangementen en Modiano’s fijne pen op eenzelfde hoog niveau.
Gerenommeerde muzikanten
Zowel in de studio als op het podium laat Marie Modiano zich bijstaan door de Zweedse singer-songwriter Peter von Poehl en de Franse cellist Sébastien Grandgambe.
Peter von Poehl werkte vroeger samen met Bertrand Burgalat en diens label Tricatel. Hij was gitarist bij de band A.S. Dragon, en werkte als muzikant en producer met onder anderen Alain Chamfort, Lio, Vincent Delerm en Birdy Nam Nam. Zijn jongste album Sympathetic Magic kwam uit in 2017.
Sébastien Grandgambe is multi-instrumentalist, maar hier aan zet in de hoedanigheid van cellist. Hij maakte deel uit van Yodelice.
Passa Porta, AB
foto Marie Modiano ©️ Francesca Mantovani
foto Peter Von Poehl © Julien Bourgeois
foto Sébastien Grandgambe © Constantin Von Heuduck
foto Marie Modiano © Sophie Glasser
interessante

Jenny Erpenbeck
De Duitse schrijfster Jenny Erpenbeck gaat in gesprek met Karen Billiet over haar rijke oeuvre en haar ophefmakende roman over de asielcrisis, Gaan, ging, gegaan.

De Nieuwe Feministische Leeslijst
De Nederlandse schrijfster en journaliste Marja Pruis vernieuwt de canon van feministische teksten. Ze praat met auteur Bregje Hofstede en Selma Franssen over het belang van theorie in een revolutionaire beweging.

Guérilla : Sieste sonore
Imaginez les voix d’Isabelle Wéry et de Véronique Bergen. Les mots de cette dernière mis en musique par Pierre Jacqmin. Et, planant au-dessus de vous, une peinture de Marcel Berlanger. C’est l’heure de la sieste.