Marie NDiaye & Ryoko Sekiguchi

Soms vinden schrijvers elkaar bijna vanzelf. Dat was zo voor Marie NDiaye en Ryoko Sekiguchi, dankzij een gedeelde passie voor de keuken. Ndiaye is o.a. de auteur van het briljante La Cheffe, roman d’une cuisinière. Sekiguchi verweeft in haar teksten en performances woorden met smaken. De twee schrijfsters laten in hun potten kijken.
Twee werelden
De Japanse dichteres en vertaalster Ryoko Sekiguchi verruilde zo’n twintig jaar geleden haar vaderland voor Frankrijk. Haar Japans aandoende schrijfstijl is er ook wat Franser op geworden. Sekiguchi heeft haar handelsmerk gemaakt van culinair-literaire performances, waarbij ze woorden en smaken met elkaar verweeft.
Marie NDiaye was pas 18 toen haar eerste roman, De jonge Z., verscheen. Met Rosie Carpe (Prix Femina 2001) en Drie sterke vrouwen (Prix Goncourt 2009) bewees ze dat haar eersteling geen toevalstreffer was. In 2016 publiceerde NDiaye nog La Cheffe, roman d’une cuisinière. Daarin vertelt ze het verhaal van een vrouwelijke chef die koken als een spiritueel avontuur beschouwt en een roemrijke carrière achter de rug heeft.
signeersessie
Marie NDiaye en Ryoko Sekiguchi signeren hun boeken na afloop van hun gesprek in La Bellone om 16u30. De boeken zijn ook ter plaatse te koop.
Passa Porta, La Bellone
foto ryoko sekiguchi © h bamberger
Binnenkort bij

De ontdekking van de poëzie l
Wanneer wordt een dichter dichter? Acht Belgische woordsmeden zoeken het voor je uit. In deze sessie zijn dat Karel Logist, Charlotte Van den Broeck, Zaïneb Hamdi en Anna Borodikhina.

Marie Modiano : pauvre chanson
De Franse schrijfster en zangeres Marie Modiano zet haar teksten op muziek en wordt begeleid door Peter von Poehl en Sébastien Grandgambe.

Meet the author : Annie Ernaux
Een uitzonderlijk gesprek met Annie Ernaux, Nobelprijs Literatuur 2022.