Migration: Sapiens

wo 24.03.2021
20:00 - 21:00
Sapiens caniel casanave

Locaties

online event

Categorie

interview, Illustratie

Kostprijs

kies zelf je digitaal tarief: ticket (één programma voor € 5 | € 8 | € 10) - pass (alle programma’s voor € 15 | € 20 | € 30)

Taal

in het Frans

Sapiens (2015) is het meest succesvolle boek van Yuval Noah Harari, vermaard geschiedenisprofessor uit Jeruzalem. Wereldwijd zijn er meer dan tien miljoen exemplaren van verkocht. Het boek werd vertaald in een veertigtal talen. Harari leverde een enorme inspanning om op een wetenschappelijke maar toch bevattelijke manier de historische context te schetsen van de wijze waarop Homo sapiens erin is geslaagd de planeet te domineren. Zijn boek is nu bewerkt tot een even fascinerend beeldverhaal.

Afspraak met de geschiedenis

De Belgische scenarist David Vandermeulen en de Franse tekenaar Daniel Casanave noemden hun bewerking van Sapiens Het ontstaan van de mensheid. De strip kwam uit in 2020 als eerste in een reeks van vier albums die in voorbereiding zijn. Net als Sapiens wordt het beeldverhaal wereldwijd uitgegeven, in zestig landen en een dertigtal talen.
Maar hoe kan je zo’n boek met wetenschappelijke inhoud op een verantwoorde manier vulgariseren? En hoe kan je ervoor zorgen dat de humor en de concrete verwijzingen in de tekst en de tekeningen evengoed begrepen worden in Brazilië, China en de VS?

Yuval Noah Harari zelf laat in een speciale videoboodschap zijn licht schijnen over het project. Daarna praten Vandermeulen en Casanave over de aanpak en uitdagingen van hun titanenwerk met Sophie Baudry van La Trompette de Clio. Casanave maakt live een reeks tekeningen.

Passa Porta, Librairie Flagey, Albin Michel

cover sapiens © daniel casanave

Binnenkort bij