Slam Night

do 28.03.2019
22:00 - 23:30
Samira Saleh Zw

Categorie

Poëzie

Kostprijs

Gratis

Taal

in het Nederlands, Engels en Frans

Dichtkunst, performance en voordracht. Slam poetry is het allemaal in één. Al rappend, dichtend en improviserend banen slamdichters zich een weg door hun gedachten en optreden. Vijf slamdichters uit Engeland, Frankrijk en België dienen elkaar ritmisch en hoogst geanimeerd van wederwoord. Woordkunstenares Samira Saleh leidt het verbale geweld in goede banen.

Rad van tong, hart op de tong

Persoonlijk en herkenbaar, kwetsbaar en hard, zalvend en uitdagend, hilarisch en doodernstig, opzwepend en verstillend. Tijdens een slam night zie je alle emotionele kleuren van de regenboog. De performers bestoken je met hun spitsvondige, uitdagende en ontroerende hersenkronkels. Slamdichters nemen geen blad voor de mond, alles komt uit het diepste van hun hart. Zo divers hun achtergrond, zo uniform is hun geloof in poëzie als buffer tegen een verharde samenleving.

Doorwinterd en geëngageerd woordkunstenares Samira Saleh (NL) neemt als MC de slam night onder haar vleugels. Je kent Samira van haar werk voor Mama’s Open Mic in Antwerpen en sinds kort ook in Brussel. Ze vertegenwoordigde ons land op Next Generation Speaks, een toonaangevend slamproject in San Francisco.

Verwacht je aan slams van Joëlle Sambi (FR), Amerah Saleh (EN), Loucka (EN), Aru Lee (EN) en Sefora Sam (EN).

Passa Porta, Beursschouwburg

Binnenkort bij