The wonders of multilingualism

di 08.02.2022
18:00 - 22:00

Vorig jaar organiseerden Passa Porta en Kaaitheater een gespreksavond getiteld The Wounds of Multilingualism, met schrijver Sulaiman Addonia en theatermaker Ahilan Ratnamohan. Uit het nagesprek bleek dat vele toeschouwers, kunstenaars, leerkrachten, studenten en ouders zin hadden om hierop door te gaan. Daarom besloten we voor het vervolg van deze reeks te vertrekken van de onderwerpen die het publiek aanreikt.

En dat is precies wat we op 8 februari gaan doen: de thema’s die leven bij betrokkenen en ervaringsdeskundigen, samenbrengen en bespreken.

Die avond maken we samen mét het publiek de agenda voor de rest van de serie gespreksavonden die we plannen. De beginvraag luidt: Hoe kan meertaligheid nog meer een troef zijn (en minder als last ervaren worden?)

De avond wordt gemodereerd door een ervaren facilitator van het Open Space gespreksformaat, een beproefde methode om alle aanwezigen recht van spreken te geven. We houden rekening met de verschillende talen van de aanwezigen.

#multilingualism is een reeks van Passa Porta en Kaaitheater. In februari kan je naar Kaaitheater voor de nieuwe monoloog van Ahilan Ratnamohan. In Alle woorden die ik nog niet kende doet hij verslag van het gedisciplineerde proces om zijn Nederlandse woordenschat uit te breiden. Passa Porta kijkt o.a. uit naar de samenwerking met het Asmara-Addis Literary Festival (in Exile), opgezet door Sulaiman Addonia, die plannen heeft om een heuse meertalige parade door Brussel te organiseren.

Gezocht: 60 mensen die in hun dagelijks, professioneel leven of in hun artistieke praktijk met meertaligheid te maken hebben en daar graag met elkaar over in gesprek willen gaan.
Doe mee > www.kaaitheater.be/multilingualism

Org: Passa Porta, Kaaitheater

Binnenkort bij