Inside the Black Box

za 30.03.2019
20:00 - 21:00
Black Box

Categorie

Illustratie, Performance, Poëzie

Taal

in het Nederlands, Frans en Engels

Zes slam poets en zes grafische kunstenaars gingen aan de slag met de muizenissen van de bezoekers van het Passa Porta Festival. Belandden die gedachten voorheen misschien online, dan worden ze nu omgetoverd in übercoole kunst.

Get real

Gedaan met de gratuite uitlaatklep die de virtuele wereld is, moet illustratrice Shamisa Debroey gedacht hebben, toen ze de Black Box bedacht. De Black Box is haar antwoord op de hedendaagse tendens om onze zorgen anoniem in de virtuele wereld te dumpen.

De Black Box is voor even het donkerste kantje van Brussel: je stopt je stoutste uitspraken anoniem in grote doos, waarin drie duo’s illustratoren en dichters ermee aan de slag gaan en je zo een artistiek ventiel voor je zorgen bieden.

Metamorfose

De hele middag waren de artiestenduo’s Zed en David J. McMillan, Esohe Weyden en Frederik Van den Stock, en Moka Boka en Sarah Adriaenssens in de weer met de muizenissen van de bezoekers van het Passa Porta Festival.

Het resultaat van hun noeste arbeid ontdek je tijdens deze performance in het Beurscafé. Dit keer ga je zélf de Black Box binnen. Je wordt er ondergedompeld in een wonderlijke wereld, gecreëerd door jou en de beeld- en woordkunstenaars – wifi free.

Zed Zadok Umoru

Zadok Umoru

Zadok Umoru – of Zed – is rapper en lid van het hiphopcollectief Soul’Art. Al van jongs af aan maakt hij muziek en schrijft teksten. De uit Nigeria afkomstige Mechelaar rapt in het Engels.

David J Mcmillan

David J. McMillan

David J. McMillan is een Noord-Ierse illustrator uit Bristol, in het Verenigd Koninkrijk. Zijn illustraties werden gepubliceerd in onder meer The Guardian en Wired UK. McMillans werk in twee woorden: ‘georganiseerde chaos’.

Sefora Sam

Sefora Sam

Sefora Sam is een jonge slamdichteres uit Congo die schrijft in het Lingala, het Frans en het Engels. Ze laat zich in haar poëzie inspireren door muziek, emoties en eigen ervaringen. Zelf publiceerde ze Thrill of Victory.

Frederik Van Den Stock Conbekend

Frederik Van den Stock

Frederik Van den Stock is cartoonist en graphic novelist. Zijn cartoons verschenen in a o.a. Knack, de Standaard en de New York Times. In 2010 publiceerde hij Ik Zien A Geire, zijn nieuwste graphic novel Buck verschijnt in het voorjaar van 2018.

Esohe Weyden

Esohe Weyden

Esohe Weyden is enn (slam)dichteres en presentatrice uit Antwerpen. In haar gedichten schetst ze op ritmische wijze haar kijk op de wereld, heden en verleden. In 2018 was ze finaliste van het Belgisch Kampioenschap Slam Poetry.

Sarah Adriaensens

Sarah Adriaenssens

Illustratrice Sadrie, aka Sarah Adriaenssens, is geboren in Brazilië en woont momenteel in Antwerpen. Ze maakt poëtische, kleurrijke en uitgepuurde posters, muurtekeningen en animaties.

Passa Porta, Beursschouwburg

illustratie © coline cornélis

Binnenkort bij