Meet the author: Timothy Garton Ash

vr 24.03.2023
20:00 - 21:30
Timothy Garton Ashonder credit
Uitverkocht

Categorie

meet the author, interview, Ontmoeting

Kostprijs

€13 | 10 (€15 voor extra steun aan united stages)

réduction

het voordeeltarief geeft 3€ korting aan al wie er baat bij heeft. paspartoe en article 27 geaccepteerd.

Taal

in het engels

Sold out

Puttend uit een halve eeuw aan ontmoetingen en interviews, maar ook uit zijn eigen familiegeschiedenis, beschrijft historicus en hoogleraar Timothy Garton Ash hoe Europa zich na de Tweede Wereldoorlog heeft hersteld. Hoe het heropgebouwd, bevrijd en verenigd in het begin van de 21ste eeuw in de buurt kwam van het ideaal van eenheid, vrijheid en vrede. Tot alles haperde.

In een gesprek met Karel Verhoeven ontrafelt Timothy Garton Ash de recente politieke geschiedenis van Europa en staat hij uitgebreid stil bij de huidige crisis. Van de financiële crisis van 2008 tot de oorlog in Oekraïne. Alles wat we in Europa hebben bereikt, staat nu op het spel. Met Europa roept Timothy Garton Ash ons op om dat wat we hebben bereikt te verdedigen.

over de auteur

Timothy Garton Ash (1955) is hoogleraar Europese Studies aan de Universiteit van Oxford. Al een halve eeuw brengt hij verslag uit van de Europese politiek, was hij getuige van enkele van de meest dramatische scènes van het continent en interviewde hij ook de hoofdrolspelers. Zijn stukken verschijnen onder meer in The Guardian, The New York Times, De Standaard en NRC. Europa is zijn elfde boek. Zijn werk is veelvuldig bekroond en verschijnt in 22 talen.


over de moderator

Karel Verhoeven (1970) is journalist en sinds 2013 algemeen hoofdredacteur van De Standaard.

The right book for Europe, at the right time. For a continent fascinated with its past, and yet indispensable for everyone’s future, this mix of memoir and reflection is the perfect book for the present. In beautiful language, Garton Ash gives us a sense of the Europe that was, and of one that might yet be.
Timothy Snyder, author of On Tyranny

ORG. Passa Porta, De Geus, L&M Books

foto © Ashonder

Binnenkort bij