Poetik Bazar Poetry Party

za 25.09.2021
19:00 - 21:00
Poetik Bazar

Categorie

poëzie

Kostprijs

€8/6 (€10 voor extra steun aan united stages).

korting

het voordeeltarief geeft 2€ korting aan al wie er baat bij heeft.

Taal

originele talen auteurs (Hongaars, Deens, Belarussisch, Italiaans) Engels, Frans, Nederlands.

Poetik Bazar is meer dan de eerste tweetalige poëziemarkt van het land, het is ook dé aanleiding voor een internationaal poëzieprogramma. Versopolis en Passa Porta nodigen tien bijzondere dichters uit, stuk voor stuk toptalenten in eigen land.

chapbooks

In dit internationale poëzieprogramma ontdekt u negen bijzondere dichters. Vier van hen brengen hun verzen vanuit verschillende hoeken in Europa: Maja Lee Langvad (Denemarken), Volha Hapeyeva (Belarus), Tibor Babiczky (Hongarije) en Gaia Ginevra Giorgi (Italië). Een selectie van hun werk is gebundeld in een drietalige chapbooks die we deze avond aan u voorstellen.

live

Zes dichters zijn live aanwezig in Brussel: Samantha Barendson (Frankrijk), Asha Karami (Nederland), Miriam Van hee (België), Yves Namur (België), Lisette Ma Neza (België) en Carmien Michels tbc (België). Acteur, rapper en schrijver Rashif El Kaoui leidt de avond in goeie banen.

De gedichten worden in de originele taal gelezen en worden vertaald naar het Nederlands, Frans en Engels.

Poetik Bazar

Dit tweetalige poëzie-evenement ontvangt, voor het eerst in Brussel, uitgevers, poëzietijdschriften en Belgische dichters, zowel Frans- als Nederlandstalige. En dat in het hart van de stad, in BE-HERE, achter Tour & Taxis.

De avond kadert in het project Versopolis, een Europees platform voor poëzieorganisaties. uitmaakt. Met de steun van het Creative Europe Programma van de Europese Unie.

Partners: Passa Porta, Poetik Bazar en Poëziecentrum.

Graphic design PLMD- pleaseletmedesign - Pierre & Damien

Binnenkort bij