prelude: de favoriete festivalauteurs van vier boekenliefhebbers

06.03.2019
Opname
Passaporta Festival Prelude2019© Beniamin Boar 22

Performers Charlotte Vandermeersch, Anissa Boujdaini, Yoann Blanc en Itsik Elbaz gaven op 28 februari, net een maand voor het festivalweekend, de aftrap naar het Passa Porta Festival. Tijdens de Prelude vertelden deze vier fantastische boekenliefhebbers over hun favoriete festivalauteurs en lazen voor uit hun werk.

Als lezer pur sang koos acteur Yoann Blanc de Amerikaanse schrijver David Vann als zijn favoriet. Blanc leest voor uit Vanns nieuwe roman Heilbot op de maan, een boek dat uitzonderlijk gelijktijdig in het Engels, Nederlands en Frans verscheen.

Charlotte Vandermeersch kent Buzz Aldrin, waar ben je gebleven door en door. Ze brengt een stukje uit haar monoloog, gebaseerd op de roman van Johan Harstad.

Itsik Elbaz is a jaren in de ban van het werk van de Franse schrijfster Marie NDiaye. Hij leest voor uit de roman Trois femmes puissantes, die in 2009 de Prix Goncourt kreeg en in het Nederlands werd vertaald als Drie sterke vrouwen.

Anissa Boujdaini leest een fragment uit Why I No Longer Talk To White People About Race van de jonge Britse Reni Eddo-Lodge, die met dit boek een striemende aanklacht tegen structureel racisme schreef.

06.03.2019